Printer Friendly Version 28.10.2022. Patrijarh srpski Porfirije se susreo u Beogradu sa Njegovom Eminencijom kardinalom Kurtom Kohom, predsednikom Papskog saveta za promociju hrišćanskog jedinstva @ 31 October 2022 03:11 PM

Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije je u petak, 28. oktobra 2022. godine, zajedno sa tri istaknuta člana Svetog Arhijerejskog Sinoda SPC, primio u zgradi Patrijaršije u Beogradu Njegovu Eminenciju kardinala Kurta Koha, predsednika Papskog saveta za promociju hrišćanskog jedinstva. Kardinal Koh je bio u pratnji beogradskog nadbiskupa i metropolita mons. Stanislava Hočevara i trojice visokih predstavnika Svete Stolice. 

Dve delegacije su se saglasile da su nastavljanje dijaloga i dalji napredak saradnje izmedju SPC i Rimokatoličke crkve važni za što istrajnije zalaganje za evanđeoske vrednosti koje su neophodne u današnjem svetu, a pogotovo u Evropi.

Kardinal Koh je preneo Njegovoj Svetosti pozdrave i najlepše želje pape Franciska, kao i papino poštovanje prema ranijim i skorašnjim aktivnostima Patrijarha u Hrvatskoj, naglašavajući naročito njegove poruke tokom nedavne posete Vukovaru. Patrijarh Porfirije je zamolio kardinala Koha da prenese papi Francisku njegove lične pozdrave i duboku zahvalnost SPC zbog stava Svete Stolice u pogledu Kosova i Metohije.