Printer Friendly Version 28.10.2022. Патријарх српски Порфирије се сусрео у Београду са Његовом Еминенцијом кардиналом Куртом Кохом, председником Папског савета за промоцију хришћанског јединства @ 31 October 2022 03:05 PM

Његова Светост Патријарх српски Порфирије је у петак, 28. октобра 2022. године, заједно са три истакнута члана Светог Архијерејског Синода СПЦ, примио у згради Патријаршије у Београду Његову Еминенцију кардинала Курта Коха, председника Папског савета за промоцију хришћанског јединства. Кардинал Кох је био у пратњи београдског надбискупа и метрополита монс. Станислава Хочевара и тројице високих представника Свете Столице.       

Две делегације су се сагласиле да су настављање дијалога и даљи напредак сарадње између СПЦ и Римокатоличке цркве важни за што истрајније залагање за еванђеоске вредности које су неопходне у данашњем свету, а поготово  у Европи.

Кардинал Кох је пренео Његовој Светости поздраве и најлепше жеље папе Франциска, као и папино поштовање према ранијим и скорашњим активностима Патријарха у Хрватској, наглашавајући нарочито његове поруке током недавне посете Вуковару. Патријарх Порфирије је замолио кардинала Коха да пренесе папи Франциску његове личне поздраве и дубоку захвалност СПЦ због става Свете Столице у погледу Косова и Метохије.