Printer Friendly Version 12.09.2022. Postavljenje nadbiskupa mons. Santo Ganđemija za novog Apostolskog nuncija u Republici Srbiji i prvi susret sa amb. Avramovićem @ 21 September 2022 09:00 AM

U vatikanskim Službenim novinama Bolletino od 12. septembra 2022. godine je objavljeno da je italijanski nadbiskup mons. Santo Ganđemi (Santo Rocco Gangemi) imenovan na funkciju novog apostolskog nuncija u Srbiji.

Nekoliko dana pre toga je od 7. do 10. septembra 2022. godine organizovan susret svih apostolskih nuncija širom sveta, koji se tradicionalno okupljaju u Vatikanu  jednom u tri godine. Prvog dana uveče je u Vatikanskim vrtovima održan prijem za apostolske nuncije, druge najviše zvaničnike Vatikana i ambasadore akreditovane pri Svetoj Stolici.

Amb. Avramović je iskoristio priliku da se upozna sa budućim apostolskim nuncijem u Republici Srbiji, nadbiskupom mons. Santom Ganđemijem, koji je do sada obavljao tu dužnost u El Salvadoru. U mnoštvu zvanica, zahvaljujući ambasadoru El Salvadora pri Svetoj Stolici Nj.E. Manuelu Lopezu, amb. Avramović i mons. Ganđemi su stupili u kontakt i obavili veoma koristan razgovor.  Dogovoreni su prvi koraci buduće plodne saradnje koju očekuju kada mons. Ganđemi uskoro bude preuzeo dužnost u Beogradu.