Printer Friendly Version 12.09.2022. Постављење надбискупа монс. Санто Ганђемија за новог Апостолског нунција у Републици Србији и први сусрет са амб. Аврамовићем @ 21 September 2022 08:55 AM

У ватиканским Службеним новинама Bolletino од 12. септембра 2022. године је објављено да је италијански надбискуп монс. Санто Ганђеми (Santo Rocco Gangemi) именован на функцију новог апостолског нунција у Србији.

Неколико дана пре тога је од 7. до 10. септембра 2022. године организован сусрет свих апостолских нунција широм света, који се традиционално окупљају у Ватикану  једном у три године. Првог дана увече је у Ватиканским вртовима одржан пријем за апостолске нунције, друге највише званичнике Ватикана и амбасадорe акредитованe при Светој Столици.

Амб. Аврамовић је искористио прилику да се упозна са будућим апостолским нунцијем у Републици Србији, надбискупом монс. Сантом Гaнђемијем, који је до сада обављао ту дужност у Ел Салвадору. У мноштву званица, захваљујући амбасадору Ел Салвадора при Светој Столици Њ.Е. Мануелу Лопезу, амб. Аврамовић и монс. Ганђеми су ступили у контакт и обавили веома користан разговор.  Договорени су први кораци будуће плодне сарадње коју очекују када монс. Ганђеми ускоро буде преузео дужност у Београду.