Printer Friendly Version Ministar Vulin se sastao sa Grand hospitalijerom Suverenog malteškog reda @ 14 December 2016 11:26 AM

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, sastao se danas sa Grand hospitalijerom Suverenog malteškog vojnog reda, Balif Dominikom princom de la Rošefuko-Montbelom i ambasadorom Suverenog malteškog vojnog reda u Beogradu, Albertom di Lukom.


Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima za unapređenje saradnje, posebno u cilju rešavanja problema migrantske krize i pomoći migrantskoj populaciji u Srbiji.


Grand hospitalijer Balif Dominik de la Rošefuko-Montbel predstavio je humanitarne aktivnosti Suverenog malteškog reda i inicijative koje su već sprovedene u Republici Srbiji. Sagovornici su izrazili nadu da će se u skorijoj budućnosti realizovati i konkretni programi i projekti u cilju rešavanja ovog problema i unapređenja saradnje.


Ministar Vulin se zahvalio predstavnicima Suverenog malteškog vojnog reda na principijelnom stavu u vezi sa jednostranim proglašenjem države Kosovo i pomoći koju su uputili za saniranje posledica poplava koje su zadesile Srbiju 2014. godine. Ministar je takođe izrazio zahvalnost za pokazano interesovanje i želju da pruže pomoć u migrantskoj krizi, kao i za unapređenje saradnje.


Odgovornosti velikog majstora Suverenog vojničkog malteškog reda uključuje kabinete ministra zdravlja i socijalnih pitanja, ministra za humanitarni rad i ministra za međunarodnu saradnju.