Printer Friendly Version Министар Вулин се састао са Гранд хоспиталијером Сувереног малтешког реда @ 14 December 2016 11:24 AM

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао сe данас са Гранд хоспиталијером Сувереног малтешког војног реда, Балиф Домиником принцом де ла Рошефуко-Монтбелом и амбасадором Сувереног малтешког војног реда у Београду, Албертом ди Луком.


На састанку се разговарало о могућностима за унапређење сарадње, посебно у циљу решавања проблема мигрантске кризе и помоћи мигрантској популацији у Србији.


Гранд хоспиталијер Балиф Доминик де ла Рошефуко-Монтбел представио је хуманитарне активности Сувереног малтешког реда и иницијативе које су већ спроведене у Републици Србији. Саговорници су изразили наду да ће се у скоријој будућности реализовати и конкретни програми и пројекти у циљу решавања овог проблема и унапређења сарадње.


Министар Вулин се захвалио представницима Сувереног малтешког војног реда на принципијелном ставу у вези са једностраним проглашењем државе Косово и помоћи коју су упутили за санирање последица поплава које су задесиле Србију 2014. године. Министар је такође изразио захвалност за показано интересовање и жељу да пруже помоћ у мигрантској кризи, као и за унапређење сарадње.


Одговорности великог мајстора Сувереног војничког малтешког реда укључује кабинете министра здравља и социјалних питања, министра за хуманитарни рад и министра за међународну сарадњу.