Printer Friendly Version Potpisan protokol o saradnji sa Mađarskom dobrotvornom službom Malteškog reda @ 13 December 2016 04:24 PM

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, potpisao je 1. decembra 2016. godine u ime resornog ministarstva, Opšti okvirni protokol o saradnji na pitanjima izbeglica i migracija sa Mađarskom dobrotvornom službom Malteškog viteškog reda.
,,Potpisani protokol o saradnji ima za cilj da pružanje pomoći migrantima koji se nađu na teritoriji Srbije bude organizovano i društveno prihvatljivo, u skladu sa državnom politikom“, objasnio je Ivanišević i dodao da Protokol obuhvata ne samo finansijsku pomoć, već i prenošenje iskustava sa drugih prostora gde borave migranti, imajući u vidu da je dobrotvorna služba Malteškog viteškog reda nedavno bila na ostrvu Lampeduza. Državni sekretar je izrazio zadovoljstvo što se ta dobrotvorna služba uključila u sistem pružanja pomoći migrantima u našoj zemlji, ocenivši da je Protokol primer kako kroz zajedničke aktivnosti treba da sarađuju nevladine organizacije i država.


Predsednik Mađarske dobrotvorne službe Malteškog viteškog reda, Lajoš Đori-Dani, rekao je da je potpisivanje Protokola važan poduhvat između Malteškog reda i Srbije, kojim će se još više utvrditi dobri komšijski odnosi.