Printer Friendly Version Потписан протокол о сарадњи са Мађарском добротворном службом Малтешког реда @ 13 December 2016 04:23 PM

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, потписао је 1. децембра 2016. године у име ресорног министарства, Општи оквирни протокол о сарадњи на питањима избеглица и миграција са Мађарском добротворном службом Малтешког витешког реда.
,,Потписани протокол о сарадњи има за циљ да пружање помоћи мигрантима који се нађу на територији Србије буде организовано и друштвено прихватљиво, у складу са државном политиком“, објаснио је Иванишевић и додао да Протокол обухвата не само финансијску помоћ, већ и преношење искустава са других простора где бораве мигранти, имајући у виду да је добротворна служба Малтешког витешког реда недавно била на острву Лампедуза. Државни секретар је изразио задовољство што се та добротворна служба укључила у систем пружања помоћи мигрантима у нашој земљи, оценивши да је Протокол пример како кроз заједничке активности треба да сарађују невладине организације и држава.


Председник Мађарске добротворне службе Малтешког витешког реда, Лајош Ђори-Дани, рекао је да је потписивање Протокола важан подухват између Малтешког реда и Србије, којим ће се још више утврдити добри комшијски односи.