Printer Friendly Version Сусрет председника Републике Србије Т. Николића и патријарха Руске православне цркве Кирила 09. марта 2016. године у Москви @ 11 March 2016 02:09 PM

Председник Републике и Њ. С. Кирил разговарали су о стању хришћанства у Европи, мигрантској кризи, о сусрету Патријарха Кирила и папе Франциска у Хавани, пријатељсту Русије и Србије. „Ви сте господине председниче одавно заслужили ово високо признање, јер сте читавим животом и делом доказивали врлине православља и велико пријатељство и братство са Русијом“, истакао је Патријарх Кирил.

„Руси и Срби су и у прошлости и будућности нераскидиво повезани“, рекао је председник Николић и нагласио подршку улози Русије у борби против међународног тероризма и напорима да поново успостави добре односе са Европом.

Патријарх московски нагласио је да је изузетно срећан због сусрета са папом Франциском и да су братски поделили бригу о хришћанству.

Након састанка Патријарх московски и све Русије Кирил на свечаној церемонији уручио је председнику Николићу посебну награду, Међународног фонда јединства православних народа, која носи име Његове Светости Патријарха московског и све Русије Алексеја II.