Printer Friendly Version Опроштајна посета апостолског нунција Свете Столице у Београду Орланда Антонинија @ 1 September 2015 02:21 PM

понедељак, 17. август 2015.   Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету апостолског нунција Свете Столице у Београду Орланда Антонинија, који одлази са ове дужности крајем септембра.

На почетку разговора министар Дачић захвалио је нунцију Антонинију на свеобухватном ангажовању током његовог мандата и личном доприносу у унапређењу односа Свете Столице и Србије.

Подвукао је значај подршке коју Света Столица пружа Србији и другим земљама Западног Балкана у процесу евроинтеграција и посебно се захвалио на принципијелној позицији Свете Столице по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова и Метохије и исказаном интересу за очување хришћанског наслеђа на КиМ.

Нунције Антонини је изразио задовољство поводом одликовања Орденом српске заставе другог степена за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању пријатељских односа и сарадње између Србије и Свете Столице, које му је недавно уручено од стране председника Србије Томислава Николића.

Обострано су констатовани добри билатерални односи и интерес за њихово даље унапређење.