Printer Friendly Version Sastanak predsednika Srbije T.Nikolića sa kardinalom Skolom kardinalom Skolom @ 1 October 2013 10:31 AM

Predsednik Nikolić je izrazio zahvalnost na doslednom stavu Vatikana da ne prizna nezavisnost Kosova i Metohije.
Srbija je društvo u kome u miru, ravnopravno žive pripadnici mnogih religija, koji su jednaki pred zakonom kao što su jednaki i pred d Bogom i to smatramo svojim velikim bogatstvom, istakao je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom susreta sa Njegovom eminencijom kardinalom Anđelom Skolom, milanskim nadbiskupom i posebnim poslanikom Pape Franje.


Njegova eminencija kardinal Skola, koji u Srbiji boravi povodom obeležavanja 1700. godišnjice Milanskog edikta, preneo je pozdrave i izraze poštovanja Pape Franje predsedniku Republike Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.


Kardinal Skola je posebno istakao, kako se dodaje, da je Srbija bila i ostala jedinstvena raskrsnica brojnih kultura i religija i da u tom smislu odražava najviše vrednosti kojima teži Evropa – poziv na mir i poštovanje različitosti.
Predsednik Nikolić izrazio je zahvalnost na doslednom stavu Vatikana da ne prizna nezavisnost Kosova i Metohije. On je dodao da je to postupak koji doprinosi naporima Srbije za uspostavljanje trajne i pravedne stabilnosti i mira u regionu, navodi se u saopštenju.