Printer Friendly Version Састанак председника Србије Т. Николића са кардиналом A. Сколом @ 27 September 2013 09:38 AM

     Председник Републике Србије Томислав Николић примио је 20. септембра 2013. године кардинала Анђела Сколу.

    У разговору том приликом, председник Републике Србије Томислав Николић истакао је да је Србија друштво у којем у миру, равноправно живе припадници многих религија, који су једнаки пред законом као што су једнаки и пред д Богом и то сматрамо својим великим богатством.


     Председник Николић изразио је захвалност на доследном ставу Ватикана да не призна независност Косова и Метохије. Он је додао да је то поступак који доприноси напорима Србије за успостављање трајне и праведне стабилности и мира у региону, наводи се у саопштењу.

     Његова еминенција кардинал Скола, који у Србији борави поводом обележавања 1700. годишњице Миланског едикта, пренео је поздраве и изразе поштовања Папе Фрање председнику Републике Србије, саопштила је Служба за сарадњу са медијима Председника Републике.

     Кардинал Скола је посебно истакао, како се додаје, да је Србија била и остала јединствена раскрсница бројних култура и религија и да у том смислу одражава највише вредности којима тежи Европа – позив на мир и поштовање различитости.