Printer Friendly Version Сусрет председника Србије Т. Николића са председником Папском савета за породицу монс. В. Паљом @ 19 September 2013 02:37 PM

    Председник Републике Србије Томислав Николић примио је 27. јуна 2013. године председника Папског савета за породицу, надбискупа Винћенца Паљу. Српски председник је том приликом рекао да је задовољан изванредним односима Српске православне и Римокатоличке цркве и захвалио Ватикану због тога што није признао независност Косова.

     Председник Николић је нагласио велики напредак који је Србија остварила током последњих годину дана, на путу трансформације у напредну и модерну европску државу, доприневши истовремено миру и стабилности региона. Монсињор Паља је изразио подршку Свете Столице процесу европских интеграција Србије и рекао да Католичка црква сматра да је Европи потребна хришћанска и културна традиција Србије. Понудио је помоћ Римокатоличке цркве у заштити српске културне баштине на Косову и Метохији, а пре свега српских средњевековних манастира.